Kotivinkki

Runsaammin ruunaria! Runebergin kahvikakku kätkee sisäänsä mehevän vadelmaraidan

5 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
5 h
Runebergin kahvikakku on ammentanut inspiraationsa tietenkin runebergintortuista. Kostutuksessa käytettävän punssin voi korvata halutessaan ruokalusikallisella sokeria ja tipalla manteliaromia.
3.7
0
Julkaistu 26.1.2023


Reseptin ainekset (25 palaa)

  • 200 gpehmeää voita
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 2 dlkeksinmuruja (esim. Digestive)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1½ dlkevytkermaa
  • 2 dlpaistonkestävää marmeladia

Kostutus

  • ½ dlvettä
  • 1 rklpunssia

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • ½ rklvettä
  • 2 rklpakastekuivattua vadelmaa (esim. Dr Oetker)

Lisäksi

  • voita ja korppujauhoja vuokaan
Tulosta

Runebergin kahvikakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Murskaa keksit tehosekoittimella rouheeksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinan joukkoon vuorotellen kerman kanssa. Lusikoi noin puolet taikinasta vuokaan. Levitä hillo taikinan päälle ja peittele lopulla taikinalla. Pistele haarukalla taikinan keskeltä, jotta hilloraita hieman sekoittuu. Kypsennä uunissa 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä.
  3. Pane jäähtynyt kakku takaisin vuokaan. Yhdistä vesi ja punssi ja lusikoi kostutus kakulle. Anna kakun vetäytyä vuoassa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Kumoa Runebergin kahvikakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja vesi. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Viimeistele kuivatulla, rouhitulla vadelmalla.
Kommentoi »