Runsaammin ruunaria! Runebergin kahvikakku kätkee sisäänsä mehevän vadelmaraidan
5 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
5 h Runebergin kahvikakku on ammentanut inspiraationsa tietenkin runebergintortuista. Kostutuksessa käytettävän punssin voi korvata halutessaan ruokalusikallisella sokeria ja tipalla manteliaromia.
3.7
Kuvat
Julkaistu 26.1.2023

Runsaammin ruunaria! Runebergin kahvikakku kätkee sisäänsä mehevän vadelmaraidan
Reseptin ainekset (25 palaa)
- 200 gpehmeää voita
- 2 dlsokeria
- 2munaa
- 2 dlkeksinmuruja (esim. Digestive)
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkorppujauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1½ dlkevytkermaa
- 2 dlpaistonkestävää marmeladia
Kostutus
- ½ dlvettä
- 1 rklpunssia
Kuorrutus
- 1 dltomusokeria
- ½ rklvettä
- 2 rklpakastekuivattua vadelmaa (esim. Dr Oetker)
Lisäksi
- voita ja korppujauhoja vuokaan
Runebergin kahvikakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Murskaa keksit tehosekoittimella rouheeksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinan joukkoon vuorotellen kerman kanssa. Lusikoi noin puolet taikinasta vuokaan. Levitä hillo taikinan päälle ja peittele lopulla taikinalla. Pistele haarukalla taikinan keskeltä, jotta hilloraita hieman sekoittuu. Kypsennä uunissa 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä.
- Pane jäähtynyt kakku takaisin vuokaan. Yhdistä vesi ja punssi ja lusikoi kostutus kakulle. Anna kakun vetäytyä vuoassa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Kumoa Runebergin kahvikakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja vesi. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Viimeistele kuivatulla, rouhitulla vadelmalla.

Runebergintorttu on todellinen klassikkoherkku – ota talteen perinteinen suosikkiresepti
Maku

Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
Maku

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku

Helpot runebergintortut – tee klassikkoleivonnaiset kätevästi muffinivuokiin
Maku

Runebergintorttu pellillä – tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle
Maku

Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa
Maku

Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!
Maku

Herkkumutkat suoriksi! Runebergin peltikakku on mutkaton versio rakastetusta sesonkileivoksesta
Unelmien Talo&Koti