Rullattu kesäkurpitsagratiini – näyttävän uuniruoan juju on sopivan suolainen ja hapan fetajuusto
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minRullattu kesäkurpitsagratiini hellii sekä vatsaa että silmiä. Kesäkupritsa vuollaan viipaleiksi, täytetään ja käännetään rullalle. Kesäkurpitsarullista kootaan näyttävä vuokaruoka, joka maistuu niin pääruokana kuin lisäkkeenä.
GL
KA
MU
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.9.2019

Rullattu kesäkurpitsagratiini – näyttävän uuniruoan juju on sopivan suolainen ja hapan fetajuusto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2-3 (noin 800 g)kesäkurpitsaa
Täyte
- 100 gfetajuustoa
- 2valkosipulinkynttä
- 500 gricottajuustoa
- 150 granskankermaa
- 1 tlsuolaa
- 1 tlmuskottia
- ½ tlchilihiutaleita
- ¼ tlmustapippuria rouhittuna
- 1 rkuminttua hienonnettuna
Päälle
- 2 dlruoka- tai kuohukermaa
- 50 gpinjansiemeniä
- 1 dlpecorinojuustoa raastettuna
Rullattu kesakurpitsagratiini valmistetaan näin:
- Vuole kesäkurpitsat mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi.
- Murenna feta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Levitä pieni määrä täytettä jokaiselle kesäkurpitsaviipaleelle, käännä rullalle. Nosta rullat uunivuokaan vieri viereen.
- Kaada vuokaan kermaa, ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste.
- Paista uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia.
Vinkki!
Voit maustaa täytteen chilin sijaan myös sitruunakuoriraasteella.

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka
Maku

Kasvislasagne – vihreässä täytteessä on yllin kyllin makua ja proteiinia!
Kotivinkki

Kesäkurpitsapaistos
Kotivinkki

Kasvistäytteinen munakasrulla – kääräise iltapalalle tämä juustoinen kesäkurpitsapaketti!
Maku

Kukkakaaligratiini – kermainen ja juustoinen klassikko
Meillä kotona

Kahden kaalin gratiini
Maku

Palsternakka-lehtikaaligratiini – vieno sinapin maku tekee vuokaruoasta täydellisen parin paistille
Maku

Kreetalainen moussaka
Maku