Maku

Rullattu kesäkurpitsagratiini – näyttävän uuniruoan juju on sopivan suolainen ja hapan fetajuusto

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Rullattu kesäkurpitsagratiini hellii sekä vatsaa että silmiä. Kesäkupritsa vuollaan viipaleiksi, täytetään ja käännetään rullalle. Kesäkurpitsarullista kootaan näyttävä vuokaruoka, joka maistuu niin pääruokana kuin lisäkkeenä.
GL
KA
MU
5
2


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gkesäkurpitsaa

Täyte

  • 100 gfetajuustoa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 500 gricottajuustoa
  • 150 granskankermaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmuskottia
  • ½ tlchilihiutaleita
  • ¼ tlmustapippuria rouhittuna
  • 1 rkuminttua hienonnettuna

Päälle

  • 2 dlruoka- tai kuohukermaa
  • 50 gpinjansiemeniä
  • 1 dlpecorinojuustoa raastettuna
Tulosta

Rullattu kesakurpitsagratiini valmistetaan näin:

  1. Vuole kesäkurpitsat mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi.
  2. Murenna feta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  3. Levitä pieni määrä täytettä jokaiselle kesäkurpitsaviipaleelle, käännä rullalle. Nosta rullat uunivuokaan vieri viereen.
  4. Kaada vuokaan kermaa, ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia.

Vinkki!

Voit maustaa täytteen chilin sijaan myös sitruunakuoriraasteella.

MITÄ PIDIT?
5
2 kommenttia