Rullattu kesäkurpitsagratiini – näyttävän uuniruoan juju on sopivan suolainen ja hapan fetajuusto
gluteeniton
kasvis
munaton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Rullattu kesäkurpitsagratiini hellii sekä vatsaa että silmiä. Kesäkupritsa vuollaan viipaleiksi, täytetään ja käännetään rullalle. Kesäkurpitsarullista kootaan näyttävä vuokaruoka, joka maistuu niin pääruokana kuin lisäkkeenä.

Reseptin ainekset 4 annosta
2-3 (noin 800 g)kesäkurpitsaa
Täyte
100 gfetajuustoa
2valkosipulinkynttä
500 gricottajuustoa
150 granskankermaa
1 tlsuolaa
1 tlmuskottia
½ tlchilihiutaleita
¼ tlmustapippuria rouhittuna
1 rkuminttua hienonnettuna
Päälle
2 dlruoka- tai kuohukermaa
50 gpinjansiemeniä
1 dlpecorinojuustoa raastettuna
Rullattu kesakurpitsagratiini valmistetaan näin:
- Vuole kesäkurpitsat mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi.
- Murenna feta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Levitä pieni määrä täytettä jokaiselle kesäkurpitsaviipaleelle, käännä rullalle. Nosta rullat uunivuokaan vieri viereen.
- Kaada vuokaan kermaa, ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste.
- Paista uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia.
Vinkki!
Voit maustaa täytteen chilin sijaan myös sitruunakuoriraasteella.