0(0)
Punajuuripiiraat haastavat perinteiset riisipiirakat! Sinihomejuusto ja jogurtti mehevöittävät suloisesti punastelevat makupalat
Munaton
2 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 15 min
Ruispohjalle lusikoidaan somasti punastelevaa ja jogurtilla mehevöitettyä täytettä. Rukiiset punajuuri-jogurttipiiraat maistuvat ihanilta vaikkapa iltateellä!
10.3.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
24 kpl
Taikina
2 dlkylmää vettä
1½ tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä
5 dlruisjauhoja
Täyte
2–3 (noin 450 g)punajuuria
400 gkreikkalaista jogurttia
150 gsinihomejuustoa
2 rkljuoksevaa hunajaa
1 tlsuolaa
1 tltimjamia
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
50 gvoita

Rukiiset punajuuri-jogurttipiiraat – ohje:

  1. Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikina palloksi ja kääri kelmuun. Siirrä jääkaappiin tekeytymään tunniksi.
  2. Pese punajuuret. Keitä punajuuria kuorineen miedosti suolatussa vedessä noin tunti. Tarkista kypsyys veitsellä. Anna punajuurien jäähtyä hetki. Kuori lämpimät punajuuret kumihanskat kädessä. Kuori irtoaa lämpimistä punajuurista helposti sormilla työntämällä, mutta varo polttamasta näppejäsi. Jäähdytä punajuuret ja raasta raastimen karkeimmalla terällä. Valuta siivilässä ja painele ylimääräinen neste pois.
  3. Yhdistä punajuuriraaste ja jogurtti. Murenna sekaan sinihomejuusto. Mausta hunajalla, suolalla, timjamilla ja pippurilla.
  4. Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 24 osaan. Muotoile palloiksi ja peitä kelmulla. Kauli palloista ruisjauhojen avulla ohuita ruiskuoria (ø noin 12 cm). Säilytä kaulitut kuoret kelmun alla pinossa, kunnes kaikki on kaulittu.
  5. Levitä kuoret työtasolle ja lisää jokaiseen 1–2 rkl täytettä. Levitä täyte tasaiseksi, mutta jätä reunaan tyhjää noin 2 cm. Taivuta kuoren reunat täytteen päälle. Rypytä reunat etusormilla. Nosta uunipellille.
  6. Paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  7. Voitele piirakat sulatetulla voilla.

Vinkki!

Oikaise ja käytä valmiiksi kypsennettyjä punajuuria.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo