Punajuuripiiraat haastavat perinteiset riisipiirakat! Sinihomejuusto ja jogurtti mehevöittävät suloisesti punastelevat makupalat
2 h 55 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h 15 minRuispohjalle lusikoidaan somasti punastelevaa ja jogurtilla mehevöitettyä täytettä. Rukiiset punajuuri-jogurttipiiraat maistuvat ihanilta vaikkapa iltateellä!
MU
0
Kuvat
Julkaistu 10.3.2023

Punajuuripiiraat haastavat perinteiset riisipiirakat! Sinihomejuusto ja jogurtti mehevöittävät suloisesti punastelevat makupalat
Reseptin ainekset (24 kpl)
Taikina
- 2 dlkylmää vettä
- 1½ tlsuolaa
- 2 rklrypsiöljyä
- 5 dlruisjauhoja
Täyte
- 2–3 (noin 450 g)punajuuria
- 400 gkreikkalaista jogurttia
- 150 gsinihomejuustoa
- 2 rkljuoksevaa hunajaa
- 1 tlsuolaa
- 1 tltimjamia
- ¼ tlmustapippuria
Lisäksi
- 50 gvoita
Rukiiset punajuuri-jogurttipiiraat – ohje:
- Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikina palloksi ja kääri kelmuun. Siirrä jääkaappiin tekeytymään tunniksi.
- Pese punajuuret. Keitä punajuuria kuorineen miedosti suolatussa vedessä noin tunti. Tarkista kypsyys veitsellä. Anna punajuurien jäähtyä hetki. Kuori lämpimät punajuuret kumihanskat kädessä. Kuori irtoaa lämpimistä punajuurista helposti sormilla työntämällä, mutta varo polttamasta näppejäsi. Jäähdytä punajuuret ja raasta raastimen karkeimmalla terällä. Valuta siivilässä ja painele ylimääräinen neste pois.
- Yhdistä punajuuriraaste ja jogurtti. Murenna sekaan sinihomejuusto. Mausta hunajalla, suolalla, timjamilla ja pippurilla.
- Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 24 osaan. Muotoile palloiksi ja peitä kelmulla. Kauli palloista ruisjauhojen avulla ohuita ruiskuoria (ø noin 12 cm). Säilytä kaulitut kuoret kelmun alla pinossa, kunnes kaikki on kaulittu.
- Levitä kuoret työtasolle ja lisää jokaiseen 1–2 rkl täytettä. Levitä täyte tasaiseksi, mutta jätä reunaan tyhjää noin 2 cm. Taivuta kuoren reunat täytteen päälle. Rypytä reunat etusormilla. Nosta uunipellille.
- Paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Voitele piirakat sulatetulla voilla.
Vinkki!
Oikaise ja käytä valmiiksi kypsennettyjä punajuuria.

Perinteiset karjalanpiirakat – rapsakka ruiskuori kätkee sisäänsä mehevän riisipuurotäytteen
Maku

Lanttupiirakat ovat saaneet innoituksensa karjalanpiirakoista ja lanttukukosta
Maku

Gluteenittomat karjalanpiirakat – rapsakka kuori valmistetaan tattari- ja riisijauhoista
Maku

Ohratäytteiset karjalanpiirakat – perinneherkun makoisa versio
Maku

Turkkilaiset piiraat (Börek)
Maku

Jogurtti-juuressämpylät – aimo annos kasviksia mehevöittää vegaaniset lämpimäiset
Maku

Nyt ei pihistellä täytteessä! Sitruunaiset jogurttipullat sulavat suuhun
Maku

Marjainen jogurttivuokakakku on mehevä kuin mikä! Helppo ohje ihastuttaa
Maku