Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikina palloksi ja kääri kelmuun. Siirrä jääkaappiin tekeytymään tunniksi.
Pese punajuuret. Keitä punajuuria kuorineen miedosti suolatussa vedessä noin tunti. Tarkista kypsyys veitsellä. Anna punajuurien jäähtyä hetki. Kuori lämpimät punajuuret kumihanskat kädessä. Kuori irtoaa lämpimistä punajuurista helposti sormilla työntämällä, mutta varo polttamasta näppejäsi. Jäähdytä punajuuret ja raasta raastimen karkeimmalla terällä. Valuta siivilässä ja painele ylimääräinen neste pois.
Yhdistä punajuuriraaste ja jogurtti. Murenna sekaan sinihomejuusto. Mausta hunajalla, suolalla, timjamilla ja pippurilla.
Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 24 osaan. Muotoile palloiksi ja peitä kelmulla. Kauli palloista ruisjauhojen avulla ohuita ruiskuoria (ø noin 12 cm). Säilytä kaulitut kuoret kelmun alla pinossa, kunnes kaikki on kaulittu.
Levitä kuoret työtasolle ja lisää jokaiseen 1–2 rkl täytettä. Levitä täyte tasaiseksi, mutta jätä reunaan tyhjää noin 2 cm. Taivuta kuoren reunat täytteen päälle. Rypytä reunat etusormilla. Nosta uunipellille.
Paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Voitele piirakat sulatetulla voilla.
Vinkki!
Oikaise ja käytä valmiiksi kypsennettyjä punajuuria.