Maku

Rukiiset peruna-kinkkuleivokset

45 min
0
0

Rukiiset peruna-kinkkuleivokset

Suolaisten peruna-kinkkuleivosten täytteessä maistuvat ihanat korvasienet.
Teksti Riikka Kaila, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Piiraspohjat

  • 200 gruistaikinaa (pakaste) (tai ruis-peruna)

Täyte

  • 2 dlperunasosetta
  • 1 dlsmetanaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3/4 dlkorvasieniä (esikäsiteltyjä)
  • 2 kplkevätsipulia (silputtuna)

Päälle

  • 30 gparmankinkkua
  • 4 kplkirsikkatomaattia
  • 2 rkltimjamia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa taikina 12 palaksi ja painele palat leivosvuokien pohjalle ja reunoille.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota piiraspohjat vuoista vähän jäähtyneinä.

Lisää perunasoseeseen smetana, jotta saat sopivan notkean koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuullota esikäsitellyt, hienonnetut korvasienet ja kevätsipulit voissa pannulla. Mausta ja sekoita perunasoseeseen. Tarkista maku.

Lusikoi tai pursota täytettä rukiisille piiraspohjille, rypytä pala kinkkua päälle somista tomaattiviipaleella ja yrttioksalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä