Rukiinen uunilohi

35 min
3.5
0

Rukiinen uunilohi

MU
0
3.5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 glohifileetä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplhapankorppuja
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Kermaviilikastike

  • 200 gkermaviiliä
  • 100 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN25 min

Leikkaa lohifilee annospaloiksi vetämällä siihen viillot lähes nahkaan asti. Nosta filee uunivuokaan. Pirskota päälle sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria

Sujauta hapankorput pakastepussiin ja murskaa ne kaulimella. Ripottele hapankorppumurska fileen pinnalle.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua tilliä.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.

Tarjoa rukiisen uunilohen kanssa keitettyjä perunoita.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä