Maku

Rukiinen turkinpippuri-mansikkamalja

15 min
0
0

Rukiinen turkinpippuri-mansikkamalja

MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Marjo Tokkari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gmansikoita
  • 30 gtummaa suklaata
  • 4 kplsuolatikkua
  • 2 kplhapankorppuja
  • 8 kplsalmiakkimakeisia (turkinpippuri)
  • 4 rklfariinisokeria
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Esivalmista jälkiruoan ainekset etukäteen ja kokoa jälkiruoka juuri ennen tarjoilua.

Ota pakastemansikat pariksi tunniksi jääkaappiin.

Tee suola-suklaatikut. Sulata suklaa mikrouunissa alhaisella teholla. Pyörittele suolatikun toinen pää suklaasulassa ja työnnä tikut esimerkiksi sämpylään pystyyn. Siirrä tikut jääkaappiin jähmettymään.

Rouhi hapankorput työlaudan päällä kaulimella ajellen. Pane turkinpippurit muovipussiin ja rouhi ne lihanuijalla tai vasaralla. Sekoita rouheet ja fariinisokeri.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.

Halkaise suuret pakastemansikat tai viipaloi tuoreet.

Kokoa ainekset kerroksittain juomalaseihin tai jälkiruokamaljoihin juuri ennen tarjoilua. Työnnä suola-suklaatikut rukiisiin turkinpippuri-mansikka-annoksiin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä