Maku

Rukiinen siikasalaatti

45 min
5
0

Rukiinen siikasalaatti

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gsiikaa (fileinä)
  • 75 gvoita (sulatettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/6 tlvalkopippuria
  • 3 kplruispalaleipää (hienonnettuna)
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)

Sinappinen kastike

  • 2 kplkeitettyä munaa
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 rklsinappia
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Salaattiin

  • 1/2 dlkurkkua
  • 1/2 dlvettä
  • 2 tlväkiviinaetikkaa
  • 1 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 2 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1 kpllollo rossoa ruukussa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Sivele siikafileet reilusti voisulalla (nahaton puoli). Käytä loppu voisula paistamiseen. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Yhdistä keskenään leipärouhe ja juustoraaste ja painele seos kalan voideltuun pintaan. Leikkaa fileet 12 viipaleeksi. Tähän asti voit esivalmistella kalat hyvissä ajoin ja säilyttää peitettynä jääkaapissa.

Kuori munat ja erota valkuaiset keltuaisista. Säästä valkuaiset salaattiin. Hienonna keltuaiset haarukalla kulhossa ja sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta kastike ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Valmistele lopuksi salaatti. Kuori kurkku, halkaise se ja kaavi pehmeä keskus lusikalla pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi.

Sekoita kulhossa vesi, etikka, sokeri, suola ja tilli. Kumoa kurkkupalat liemeen, kääntele ja anna maustua.

Jaa salaattiseos alkupalalautasille. Lusikoi kurkut tasan lautasille, ripottele päälle valkuaiset silputtuna ja pidä salaattiannokset peitettynä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Paista siiat voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin. Nosta kaksi palaa jokaiseen salaattiannokseen ja lusikoi päälle sinappista kastiketta.

Tarjoa rukiinen siikasalaatti heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä