Maku

Rukiinen pekoni-sipulipiiras

1 h 30 min
5
1

Rukiinen pekoni-sipulipiiras

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 1 1/2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 dlruisjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklruokaöljyä

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 500 gsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 2 kplmunaa
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 dltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita kylmä vesi ja muut pohja-ainekset nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte. Suikaloi pekoni kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes pekoni ruskistuu. Lisää joukkoon ohueksi leikatut sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä. Jäähdytä.

Sekoita keskenään kerma, munat ja juustoraaste. Kaada seos pannulle ja mausta koko täyte.

Levitä täyte tasaisesti pohjalle ja ripottele päälle halutessasi juustoraastetta. Paista rukiista pekoni-sipulipiirasta 175 asteessa 50–60 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä