Maku

Rukiinen lohipizza

1 h
5
0

Rukiinen lohipizza

MU
0
5
Ruis ja kylmäsavustettu lohi kääntävät pizzan kurssin kohti pohjolaa. Nopeasti marinoidut punasipulit antavat suolaiselle lohelle ja kapriksille ihanan makeanhapokkaan makuparin.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Ruispizzapohja

  • 6 ghiivaa
  • 1 dlvettä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 1 1/4 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja

Etikkaliemi

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlomenaviinietikkaa

Marinoitumaan

  • 1 kplpunasipulia

Vaalea pizzakastike

  • 125 gricottajuustoa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastetta)
  • 1 rkloliiviöljyä

Lisäksi

  • 125 gmozzarellajuustoa (1 mozzarella di bufala -juusto)
  • 75 gkylmäsavustettua kirjolohta (viipaleita)
  • 20 kplkapriksia
  • 1/2 dlrucolaa (tuoretta)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon ruisjauhot ja alusta vehnäjauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.

Tee etikkaliemi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes sokeri on liennut. Lisää etikka ja nosta kattila pois liedeltä.

Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Nosta lohkot kuumaan etikkaliemeen marinoitumaan pizzan valmistelun ajaksi.

Tee vaalea pizzakastike sekoittamalla ricottajuustoon parmesaaniraaste. 

Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Kumoa ruispizzataikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjaksi.

Nosta pohja kuumalle pizzakivelle tai uunipellille.

Levitä ruispizzapohjalle vaaleaa pizzakastiketta ja pirskottele päälle oliiviöljy. Revi päälle mozzarella.  Jaa päälle lohiviipaleet, kaprikset ja valutetut punasipulilohkot.

Paista pizzaa kuumennetulla pizzakivellä tai uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Levitä kuumalle pizzalle tuoretta rucolaa juuri ennen ruokailua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä