Maku

Rukiinen kylmäsavulohisalaatti

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
MA
LA
3
0
Julkaistu: 12.10.2009


Ainekset (4 annosta)

  • 2 gruis-riisiseosta
  • 8 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 100 gmaissinjyviä
  • 1 kplpunasipulia
  • 3 kpltomaattia
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1 kplpaprikaa (suikaloituna)
  • 75 gmaustekurkkuja (cocktail)
  • 1/2 kplappelsiinia (lohkottuna)
  • 6 kplkylmäsavustettua kirjolohta

Salaatinkastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria

Koristeluun

  • 1/2 dlkapriksia
  • 1/2 kplsitruunaa (viipaloituna)
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 2 kplkeitettyä munaa
Tulosta

Keitä ruisriisi pehmeäksi kasvisliemessä (noin 25 min.) ja anna vetäytyä hetki. Valuta ja anna jäähtyä.

Levitä ruisriisi matalalle vadille. Sirottele päälle maissi ja pilkottu sipuli. Asettele muut kasvikset sekä lohesta tekemäsi pikkuruusukkeet kauniisti päällimmäisiksi.

Valmista kastike ja lisää se kylmäsavulohisalaatille mielellään muutama tunti ennen tarjoilua, jolloin se ehtii imeytyä riisiin.

Koristele rukiinen kylmäsavulohisalaatti juuri ennen tarjoilua kapriksilla, munanlohkoilla, sitruunaviipaleilla ja yrteillä.

Kommentoi »