Rukiinen korileipä

3 h 30 min
0
0

Rukiinen korileipä

LA
MA
MU
0
0
Nostatuskori antaa leivälle hauskat raidat. Korileipätaikina nostatetaan jauhotetussa korissa ja kumotaan varovasti pellille paistoa varten. Tämä leipätaikina ei kaipaa lainkaan rasvaa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 1/2 kplkuivahiivapussia (2 tl kuivahiivaa)
  • 5 dlvettä
  • 1 tlmerisuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlruisjauhoja
  • 2 dlgrahamjauhoja

Lisäksi

  • Kori nostattamiseen

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki.

Jauhota nostatuskori (Ø 25 cm) ja nosta taikina koriin. Peittele kori liinalla ja anna taikinan kohota 1/2–1 tuntia.

Kumoa leipä varovasti leivinpaperin päälle pellille. Nosta pelti 250-asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi.

Käännä lämpö 200 asteeseen ja paista leipää vielä noin 50 minuuttia, tai kunnes se on saanut sopivasti väriä ja kumahtaa pohjaa kopautettaessa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä