Maku

Rukiinen hapankaalilaatikko

50 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
40 min
KA
LA
MA
MU
4
0


Ainekset (6 annosta)

  • 800 ghapankaalia
  • 1 1/2 dlruissuurimoita
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1 rklmeiramia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 7 dlvettä
Tulosta

Sekoita kulhossa hapankaali, esikypsytetyt rikotut ruissuurimot ja sipuli. Mausta seos siirapilla, meiramilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Voitele uuninkestävä vuoka ja levitä hapankaaliseos astiaan. Kaada päälle kiehuva vesi. Paista hapankaalilaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Valele pintaa välillä paistoliemellä.

Rukiinen hapankaalilaatikko maistuu erinomaiselta sellaisenaankin, mutta sopii myös esimerkiksi braatvurstien seuraksi.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »