Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.6.2005

Rukiinen hapankaalilaatikko
Ainekset (6 annosta)
- 800 ghapankaalia
- 1 1/2 dlruissuurimoita
- 1 kplsipulia
- 1/2 dlsiirappia
- 1 rklmeiramia
- 1/2 tlmustapippuria
- 7 dlvettä
Sekoita kulhossa hapankaali, esikypsytetyt rikotut ruissuurimot ja sipuli. Mausta seos siirapilla, meiramilla ja rouhitulla mustapippurilla.
Voitele uuninkestävä vuoka ja levitä hapankaaliseos astiaan. Kaada päälle kiehuva vesi. Paista hapankaalilaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Valele pintaa välillä paistoliemellä.
Rukiinen hapankaalilaatikko maistuu erinomaiselta sellaisenaankin, mutta sopii myös esimerkiksi braatvurstien seuraksi.
MITÄ PIDIT?
4