Rukiinen focaccia

1 h 25 min
4
0

Rukiinen focaccia

KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Mikael Pettersson
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

Juuri

  • 10 dlvettä
  • 75 ghiivaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsuolaa
  • 1 rklsokeria

Taikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 9 dlruisjauhoja
  • 1 1/2 dloliiviöljyä

Pinnalle

  • 2 dlhillosipuleita
  • 30 gtuoretta tilliä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklsormisuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Aloita rukiisen focaccian valmistaminen juuritaikinasta. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon murennettu hiiva, jauhot ja mausteet. Nosta taikinajuuri lämpimään ja vedottomaan paikkaan.

Kun juuri kuplii, vaivaa loput jauhot käsin juuren sekaan. Lisää viimeiseksi öljy. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina kolmeen osaan ja taputtele litteiksi leiviksi leivinpapereiden päälle uunipelleille.

Aja taikinapyörällä ruis-focaccioiden pinnalle ruudukot. Paina jokaisen ruudun sisälle hillosipuli. Silppua tilliä leipien päälle. Pirskota öljyä pinnalle ja ripottele leiville vielä sormisuolaa.

Paista rukiista focacciaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä