Maku

Rukiinen broileri-pähkinäsalaatti

20 min
0
0

Rukiinen broileri-pähkinäsalaatti

MU
0
0
Teksti Saara Törmä, Matleena Lahti
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

Kastike

  • 1 kplanjovista
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1/2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsinappia
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Salaatti

  • 100 grooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 1 rklruokaöljyä
  • 150 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 kplruisleipäviipaletta (kuutioituna)
  • 1/2 dlpekaanipähkinöitä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin kastike. Hienonna anjovisfilee haarukalla ja sekoita joukkoon kastikkeen muut aineet.

Asettele salaatti lautaselle. Kuumenna pannulla rasva. Paista broilerinfilee täysin kypsäksi ja mausta se suolalla ja pippurilla. Nosta filee pannulta ja leikkaa haarukkapaloiksi.

Huuhtaise pannu tarvittaessa ja lisää nokare voita tai öljyä. Kumoa pannulle ruisleipäkuutiot ja pähkinät. Kääntele aineksia muutaman minuutin ajan ja lisää valkosipuli edelleen paahtaen.

Kokoa salaatti, broileri ja ruisleipä-pähkinäseos lautaselle. Vuole rukiisen broileri-pähkinäsalaatin päälle parmesaaninlastuja ja lusikoi päälle kastiketta.

•Ruisleivän sijasta salaattiin sopii erinomaisesti myös makea limppu tai muut leivät. Pekaanipähkinät voit halutessasi vaihtaa esim. mantelirouheeseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä