Tuttu muoto, uudet maut! Ruistortut saavat täytteikseen graavilohta ja wasabilla maustettua tuorejuustoa

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Karjalanpiirakoista tutusta taikinasta valmistuvat rapeat, suolaiset ruistortut. Rukiisen taikinan, graavilohen ja sopivan tymäkän tuorejuuston maut täydentävät toisiaan. Muista voidella tortut voisulalla, kun ne ovat vielä kuumia!
0
2
Julkaistu: 10.11.2021


Ainekset (12 kpl)

  • 1 dlkylmää vettä
  • ½ tlsuolaa
  • 2 dlruisjauhoja
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 30 gvoisulaa voiteluun

Täyte

  • 150 ggraavilohta
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1–2 tlwasabia
  • tilliä koristeluun
Tulosta

Ruistortut valmistetaan näin:

  1. Valmista torttutaikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Vaivaa hetki. Taikinan kuuluu olla kiinteää ja sitkeää.
  2. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, noin 40 × 40 sentin kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta noin 12 neliötä. Taittele ne tähtitortuiksi ja kiinnitä sakarat keskelle vedellä.
  3. Paista ruistorttuja uunissa 225 asteessa noin 10–13 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaansa. Ota uunista ja voitele heti voisulalla. Anna jäähtyä.
  4. Mausta tuorejuusto wasabilla ja laita se halutessasi pursotinpussiin.
  5. Täytä jäähtyneet ruistortut graavilohella ja pursota keskelle tuorejuustoa. Koristele tuoreella tillillä.
2 kommenttia