Tuttu muoto, uudet maut! Ruistortut saavat täytteikseen graavilohta ja wasabilla maustettua tuorejuustoa
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minKarjalanpiirakoista tutusta taikinasta valmistuvat rapeat, suolaiset ruistortut. Rukiisen taikinan, graavilohen ja sopivan tymäkän tuorejuuston maut täydentävät toisiaan. Muista voidella tortut voisulalla, kun ne ovat vielä kuumia!
0
Kuvat
Julkaistu 10.11.2021

Tuttu muoto, uudet maut! Ruistortut saavat täytteikseen graavilohta ja wasabilla maustettua tuorejuustoa
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 1 dlkylmää vettä
- ½ tlsuolaa
- 2 dlruisjauhoja
- ½ dlvehnäjauhoja
- 30 gvoisulaa voiteluun
Täyte
- 150 ggraavilohta
- 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1–2 tlwasabia
- tilliä koristeluun
Ruistortut valmistetaan näin:
- Valmista torttutaikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Vaivaa hetki. Taikinan kuuluu olla kiinteää ja sitkeää.
- Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, noin 40 × 40 sentin kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta noin 12 neliötä. Taittele ne tähtitortuiksi ja kiinnitä sakarat keskelle vedellä.
- Paista ruistorttuja uunissa 225 asteessa noin 10–13 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaansa. Ota uunista ja voitele heti voisulalla. Anna jäähtyä.
- Mausta tuorejuusto wasabilla ja laita se halutessasi pursotinpussiin.
- Täytä jäähtyneet ruistortut graavilohella ja pursota keskelle tuorejuustoa. Koristele tuoreella tillillä.

Vuohenjuustotortut – suolainen juusto ja makeat viikunat sopivat täydellisesti yhteen
Kotivinkki

Suolaiset joulutortut – kokeile uudenlaisia täytteitä ja ihastu!
Maku

Päärynä-sinihomejuustopiirakka
Maku

Kuuden raaka-aineen viettelys! Valkohomejuusto-rypälepiirakka kootaan suolakeksipohjalle
Meillä kotona

Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!
Maku

Rapea bataatti-pekonipiirakka katoaa lautasilta viimeistä murua myöten – tämä resepti kannattaa kurkata!
Kotivinkki

Pekonikierteet – suolainen pikkupala drinkkien seuraksi
Maku

Leipäkranssi briejuustolla
Maku