0(0)
Tuttu muoto, uudet maut! Ruistortut saavat täytteikseen graavilohta ja wasabilla maustettua tuorejuustoa
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Karjalanpiirakoista tutusta taikinasta valmistuvat rapeat, suolaiset ruistortut. Rukiisen taikinan, graavilohen ja sopivan tymäkän tuorejuuston maut täydentävät toisiaan. Muista voidella tortut voisulalla, kun ne ovat vielä kuumia!
10.11.2021
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
12 kpl
1 dlkylmää vettä
½ tlsuolaa
2 dlruisjauhoja
½ dlvehnäjauhoja
30 gvoisulaa voiteluun
Täyte
150 ggraavilohta
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
1–2 tlwasabia
tilliä koristeluun

Ruistortut valmistetaan näin:

  1. Valmista torttutaikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Vaivaa hetki. Taikinan kuuluu olla kiinteää ja sitkeää.
  2. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, noin 40 × 40 sentin kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta noin 12 neliötä. Taittele ne tähtitortuiksi ja kiinnitä sakarat keskelle vedellä.
  3. Paista ruistorttuja uunissa 225 asteessa noin 10–13 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaansa. Ota uunista ja voitele heti voisulalla. Anna jäähtyä.
  4. Mausta tuorejuusto wasabilla ja laita se halutessasi pursotinpussiin.
  5. Täytä jäähtyneet ruistortut graavilohella ja pursota keskelle tuorejuustoa. Koristele tuoreella tillillä.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo