Ruispatongit

1 h 45 min
3
3

Ruispatongit

MU
MA
3
3
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 4 dlruisjauhoja
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruokaöljyä

Pinnalle

  • 1 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot pikkuhiljaa ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa noin puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina kolmeen tai neljään palaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Rullaa levyt hieman vinottain ja kohota.

Voitele ruispatongit vedellä ja leikkaa päälle viillot. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

•Voit sivellä taikinalevyn ennen rullausta esimerkiksi valkosipulilla tai yrteillä maustetulla voilla. Kokeile myös erilaisia juustoja ruispatongeissa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä