Ruispaneroidut haukipyörykät

35 min
4.2
1

Ruispaneroidut haukipyörykät

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 500 ghaukea (fileinä, nahaton)
  • 2 kplmunaa
  • 3 kplruisnäkkileipää (murustettuna)
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)

Lisäksi

  • 200 gretiisejä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Mittaa korppujauhot ja mausteet kulhoon. Sekoita joukkoon kerma ja anna turvota.

Jauha paloitellut kalafileet monitoimikoneessa tai kahteen kertaan lihamyllyssä. Erottele munat ja lisää keltuaiset sekä korppujauho-kermaseos murekemassaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele kalaseokseen.

Pyörittele murekemassa palloiksi kostutetuin käsin ja kierittele pyörykät ”huolimattomasti” sitruunapippurilla maustetuissa ruiskorppujauhoissa. Nostele uunipellille, leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Tuikkaa cocktailtikkuun pyörykkä ja retiisi. Tarjoa halutessasi suolaheinä- tai rucolapetiltä.

•Pyörykät kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen juhannuksen viettoon lähtöä. Voit vaikka pakastaa ne ja käyttää pyörykkäpussia kylmävaraajana ruokakassissa.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä