Maku

Ruisnäkkileipä – runsaskuituinen herkku

2 h 10 min
5
1

Ruisnäkkileipä – runsaskuituinen herkku

Tämä näkkileipä valmistuu helposti ja siinä käytetään viljoista ainoastaan ruista. Miedosti anikselta maistuva näkkäri sisältää myös paljon kuitua.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 2,5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlanista
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlruisleseitä
  • 1 tlsuolaa
  • 3,5 dlruisjauhoja

lisäksi

  • vettä (voiteluun)
  • ruisleseitä (pinnalle)

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää joukkoon sokeri, jauhettu anis, öljy ja ruisleseet. Sekoita hyvin ja anna turvota 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon suola ja ruisjauhot. Anna kohota 30 minuuttia.

Kaulitse taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota 30 minuuttia leivinliinan alla. Mikäli haluat erittäin ohutta näkkileipää, jaa taikina kahdelle pellille.

Sivele näkkileivän pinta vedellä ja ripottele päälle hieman ruisleitä. Leikkaa paloihin ja pistele haarukalla.

Paista 225 asteessa noin 15 – 20 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä näkkileipä kuivumaan noin tunniksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä