Maku

Ruisnäkkileipä – runsaskuituinen herkku

2 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
2 h
Tämä näkkileipä valmistuu helposti ja siinä käytetään viljoista ainoastaan ruista. Miedosti anikselta maistuva näkkäri sisältää myös paljon kuitua.
5
1
Julkaistu: 6.11.2016


Ainekset (20 palaa)

  • 2,5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlanista
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlruisleseitä
  • 1 tlsuolaa
  • 3,5 dlruisjauhoja

lisäksi

  • vettä (voiteluun)
  • ruisleseitä (pinnalle)
Tulosta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää joukkoon sokeri, jauhettu anis, öljy ja ruisleseet. Sekoita hyvin ja anna turvota 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon suola ja ruisjauhot. Anna kohota 30 minuuttia.

Kaulitse taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota 30 minuuttia leivinliinan alla. Mikäli haluat erittäin ohutta näkkileipää, jaa taikina kahdelle pellille.

Sivele näkkileivän pinta vedellä ja ripottele päälle hieman ruisleitä. Leikkaa paloihin ja pistele haarukalla.

Paista 225 asteessa noin 15 – 20 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä näkkileipä kuivumaan noin tunniksi.

1 kommentti