Kotivinkki

Ruismarjapuuro

15 min
0
0

Ruismarjapuuro

Valmista helppo ja nopea ruismarjapuuro koululaisen välipalaksi.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lvettä
  • 2 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 dlpuolukkasurvosta
  • 1/2 dlsokeria
  • 4kaurakeksiä
  • 1 rklhasselpähkinärouhetta

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1.  Kiehauta 1 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon 2 ½ dl ruisjauhoja. Seosta ei tarvitse keittää.

2. Jauha 2 dl puolukkasurvosta sauvasekoittimella massaksi ja lisää kattilaan.

3. Lisää ½ dl sokeria puuroon. Vatkaa puuroa sähkövatkaimella noin viisi minuuttia. Puuron määrä kasvaa vatkatessa melkein kaksinkertaiseksi

4. Lisää puuroannoksiin 4 kaurakeksiä ja 1 rkl hasselpähkinöitä. Nauti ruismarjapuuro maidon kanssa. Puuro säilyy jäähdytettynä hyvin jääkaapissa välipalaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä