Maku

Ruislimppu (Råglimpa)

2 h 35 min
5
0

Ruislimppu (Råglimpa)

MU
0
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 5 dlpiimää
  • 35 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 1 rklsuolaa
  • 1 1/2 tlanista
  • 1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta (jauhettuna)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 9 dlruisjauhoja
  • 50 gvoita

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 10 min

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja osa ruisjauhoista. Lisää pehmeä voi sekä loput ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä noin tunti.

Nujerra taikina ja jaa se jauhotetulla leivinpöydällä kahteen osaan. Muotoile osat pitkänomaisiksi limpuiksi ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ruislimppuja noin 40 minuuttia. Limput ovat kypsiä, kun ne pohjaan koputettaessa kuulostavat ontoilta. Kääri valmiit ruislimput pyyhkeeseen ja anna niiden jäähtyä ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä