Maku

Ruisleipäset

2 h 15 min
LA
MA
MU
4.2
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

  • 4 1/2 dlvettä
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 7 1/2 dlruisleipäainesta (myllärin)
  • 1 rklkorianterinsiemeniä

Pinnalle

  • 1/2 rklkorianterinsiemeniä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Liuota hiiva veteen ja lisää ruisleipäainesjauhot vähitellen. Lisää murskatut korianterinsiemenet ja sekoita taikina tasaiseksi, käytä apuna puuhaarukkaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Peitä taikinakulho muovikelmulla ja anna kohota 60–80 minuuttia.

Kaavi taikina kulhosta jauhotetulle leivinpöydälle. Kostuta kädet hyvin, niin taikina ei jää kiinni sormiin. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 12–15 osaan.

Nosta taikinapalat pieniin voideltuihin leivosvuokiin tai muffinipellin koloihin. Ripottele ruisleipien pintaan rouhittuja korianterinsiemeniä, peitä muovikelmulla ja anna kohota 30–40 minuuttia.

Paista ruisleipiä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.2