Maku

Ruisleipäset

2 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen2 h
LA
MA
MU
4.2
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (12 kpl)

  • 4 1/2 dlvettä
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 7 1/2 dlruisleipäainesta (myllärin)
  • 1 rklkorianterinsiemeniä

Pinnalle

  • 1/2 rklkorianterinsiemeniä
Tulosta

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Liuota hiiva veteen ja lisää ruisleipäainesjauhot vähitellen. Lisää murskatut korianterinsiemenet ja sekoita taikina tasaiseksi, käytä apuna puuhaarukkaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Peitä taikinakulho muovikelmulla ja anna kohota 60–80 minuuttia.

Kaavi taikina kulhosta jauhotetulle leivinpöydälle. Kostuta kädet hyvin, niin taikina ei jää kiinni sormiin. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 12–15 osaan.

Nosta taikinapalat pieniin voideltuihin leivosvuokiin tai muffinipellin koloihin. Ripottele ruisleipien pintaan rouhittuja korianterinsiemeniä, peitä muovikelmulla ja anna kohota 30–40 minuuttia.

Paista ruisleipiä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.2