Kotivinkki

Ruiskuorrutetut silakkapihvit

1 h
4
0

Ruiskuorrutetut silakkapihvit

Ruiskuorrutetut silakkapihvit ruskistetaan ja haudutetaan uunissa lähes ruodottomiksi. Tee kerralla reilu satsi, jotta saat nauttia pihveistä vielä myöhemmin marinoituna.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • ½ kgtuoreita silakkafileitä
  • 1 tlsuolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 1kananmunankeltuainen
  • pieni nippu tilliä tai ruohosipulia
  • ½–1 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dlmietoa sinappia
  • voita ja öljyä paistamiseen

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

1. Levitä silakat leikkuulaudalle leivinpaperille ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Sipaise fileille keltuaista. Se auttaa fileitä pysymään paremmin kiinni toisissaan. Hienonna päälle tilliä tai ruohosipulia.
2. Paina kaksi fileetä vastakkain nahkapuolet ulospäin. Nosta silakkapihvit hetkeksi (5–15 min) jääkaappiin maustumaan.
3. Kaada lautaselle ruisjauhoja ja mausta ne suolalla. Ota pihvit jääkaapista ja sipaise niiden pintaan sinappia molemmin puolin. Kääntele pihvit ruisjauhoissa.
4. Paista silakkapihvit pannulla miedolla lämmöllä hitaasti molemmin puolin kullankeltaisiksi voin ja öljyn seoksessa.
5. Nosta paistetut pihvit uunipellille. Lisää pinnalle voinokareita. Hauduta silakkapihvejä 100-asteisen uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Näin fileiden ruodot pehmenevät vielä entisestään. 

6. Tarjoa silakkapihvien kanssa porkkanaraastetta. Mausta porkkanaraaste vaihteeksi mintulla, korianterilla ja appelsiini- tai sitruunamehulla (kuva alla).

Vinkki! Upota aterialta ylijääneet pihvit etikkaliemeen. 

1. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä, 1 dl väkiviinaetikkaa, 1 dl sokeria, ½–1 rkl suolaa, ½ tl  pippurisekoitusta ja 1 laakerinlehti. 

2. Anna jäähtyä ja lisää 2 rkl tuoretta tilliä. 

3. Kaada marinadi kulhoon silakkapihvien päälle. Peitä ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli. Nauti ruisleivän päällä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä