Kotivinkki

Ruiskuorrutetut kuhapuikot ja tillipesto

0
0

Ruiskuorrutetut kuhapuikot ja tillipesto

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

KUHAPUIKOT:

  • noin 500 gkuhafileetä
  • kananmuna
  • 2 dlruiskorppujauhoja
  • 1½ tlsuolaa
  • ripausjauhettua valkopippuria
  • 2 rklvoita (laktoositonta)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • (sormisuolaa)

TILLIPESTO:

  • ruukullinentilliä
  • valkosipulinkynsi
  • 2 rklparmesaaniraastetta
  • 2 rklpinjansiemeniä tai mantelilastuja
  • 1 dlmietoa oliivi- tai rypsiöljyä
  • ripaussuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

KUHAPUIKOT 1. Leikkaa kuhafileistä ruotorivi pois: Tunnustele ruotoriviä fileen keskeltä. Rivi alkaa fileen leveästä päästä ja loppuu noin puolessa välissä fileetä. Leikkaa ruodot pois kapean kiilan muotoisena kaistaleena. Leikkaa fileet helposti käänneltäviksi annospaloiksi.

2. Riko kananmuna lautaselle ja sekoita rakenne tasaiseksi haarukalla. Sekoita toisella lautasella ruiskorppujauhot, suola ja pippuri.

3. Pyörittele kuhapaloja ensin kananmunassa ja sitten kauttaaltaan korppujauhoseoksessa. Nosta palat leivinpaperille tai työlaudalle kuivahtamaan.

4. Kuumenna voin ja öljyn seos paistinpannulla. Kun voi sulaa ja vaalea vaahto alkaa laskeutua, nosta palat pannulle. Paista palat molemmin puolin, palan koosta riippuen 1–2 minuuttia keskilämmöllä. Lisää sormisuolaa, jos korppujauhot eivät maustaneet kalaa riittävästi. Tarjoa perunasoseen kanssa.

TILLIPESTO

1. Leikkaa tillinoksat ruukusta ja laita korkeaan sekoituskulhoon.

2. Mittaa loput ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä