Maku

Ruiskeksit lohitäytteellä

35 min
4.7
0

Ruiskeksit lohitäytteellä

Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 2 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 tlfenkolinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklvoita (sulatettuna)
  • 1 1/2 dlvettä

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 150 ggraavilohta (hienonnettuna)
  • 50 gfenkolia (hienonnettuna)
  • 1 1/2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita jauhot ja mausteet kulhossa. Lisää sulatettu voi ja vettä, kunnes saat tiiviin taikinan.

Kauli taikinasta 2 mm:n paksuinen levy. Ota levystä muotilla pieniä keksejä ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 200-asteessa noin 7 minuuttia, kunnes ruiskeksit ovat rapeita.

Valmista lohitäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Nosta lohitäytettä ruiskeksien päälle, koristele tillillä, sitruunankuorella ja fenkolinsiemenillä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä