Maku

Ruiskääretorttu – pyöritä mätileivät näyttäväksi kääretortuksi

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Ruiskääretorttu valmistetaan ruispaahtoleipäviipaleista, jotka liimataan levyksi kasvisliemellä. Täytä levyt herkullisella mätitahnalla, rullaa koko komeus kääretortuksi ja tarjoa vaikka illanistujaisissa.
0
0
Julkaistu: 4.12.2019


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 12ruispaahtoleipäviipaletta
  • 1 dlkasvislientä
  • 1 rklsitruunamehua

Täyte

  • 1muna
  • 1punasipuli
  • 1 rkutilliä
  • 150 gkirjolohenmätiä
  • 120 gsmetanaa
  • 1 tlsitruunamehua
  • ½ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 100 granskankermaa
  • 1 rkuruohosipulia
  • 1punasipuli
  • 50 gkirjolohenmätiä
Tulosta

Ruiskääretorttu valmistetaan näin:

  1. Leikkaa paahtoleipien reunat pois. Nosta leivät leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon hieman päällekkäin (3 x 4 palaa).
  2. Sekoita kasvisliemi ja sitruunamehu keskenään ja kostuta saumat ja leipäpalojen pinnat sillä. Painele leipien reunat tiukasti yhteen. Levitä päälle toinen leivinpaperi ja kauli pohjaa hieman tiiviimmäksi.
  3. Keitä munaa vähintään 7 minuutin ajan. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja hienonna. Hienonna punasipuli ja tilli. Lusikoi kaikki täytteen ainekset kulhoon ja lisää päälle smetana. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
  4. Levitä täyte leipälevyn päälle ja kääri se rullalle leivinpaperin avulla. Jätä leivinpaperi rullan ympärille tiiviisti ja nosta se jääkaappiin tekeytymään tunniksi.
  5. Nosta rulla tarjoiluastiaan ja sivele pintaan ranskankermaa. Hienonna ruohosipuli ja pinnoita koko rulla sillä. Koristele torttu punasipulisilpulla ja kirjolohenmädillä.

Vinkki!

Tee kääretortusta ylijääneistä paahtoleivän reunoista krutonkeja tai hyödynnä ne esimerkiksi mureketaikinassa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »