Maku

Ruis-puolukkapiirakka – kerrankin kunnolla puolukoita!

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Ruis-puolukkapiirakka maistuu ihanasti Suomelta: rukiinen pohja ja täytteessä runsaasti puolukoita. Resepti on ruokakulttuurin professorin Johanna Mäkelän suosikki. Kokeile ja ihastu!
KA
3.5
2
Julkaistu: 21.11.2018


Reseptin ainekset (18 annosta)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 2 dlmuscovadosokeria (tai raakaruoko- tai fariinisokeria)
  • 3 dlkarkeita ruisjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 2 prkkermaviiliä (à 200 g)
  • 2munaa
  • 4 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 lpuolukoita
Tulosta

Ruis-puolukkapiirakka leivotaan näin:

  1. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja jauhot.
  2. Voitele korkeareunainen piirakkavuoka tai pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja voitele reunat kevyesti voilla.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja korkealle vuoan reunoille.
  4. Sekoita kermaviilit ja munat. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää puolukat ja kaada täyte pohjan päälle.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja irtoavat vuoan reunoista.
  6. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.
2 kommenttia