Ruis-puolukkapiirakka – kerrankin kunnolla puolukoita!
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Ruis-puolukkapiirakka maistuu ihanasti Suomelta: rukiinen pohja ja täytteessä runsaasti puolukoita. Resepti on ruokakulttuurin professorin Johanna Mäkelän suosikki. Kokeile ja ihastu!
KA
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.11.2018

Ruis-puolukkapiirakka – kerrankin kunnolla puolukoita!
Reseptin ainekset (18 annosta)
Pohja
- 200 gvoita
- 2 dlmuscovadosokeria (tai raakaruoko- tai fariinisokeria)
- 3 dlkarkeita ruisjauhoja
- 2 dlvehnäjauhoja
Täyte
- 2 prkkermaviiliä (à 200 g)
- 2munaa
- 4 rklsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 1/2 lpuolukoita
Ruis-puolukkapiirakka leivotaan näin:
- Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja jauhot.
- Voitele korkeareunainen piirakkavuoka tai pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja voitele reunat kevyesti voilla.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja korkealle vuoan reunoille.
- Sekoita kermaviilit ja munat. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää puolukat ja kaada täyte pohjan päälle.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja irtoavat vuoan reunoista.
- Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.

Puolukkakakku on ihanan kirpsakka herkku – tätä haluat vielä toisenkin palasen!
Kotivinkki

Puolukkamoussekakku
Maku

Marenkikranssi – joulun kaunein jälkiruoka
Maku

Puolukkakääretorttu
Maku

Puolukkapiirakka kinuskikastikkeella
Maku

Puolukkapullat Olga Temosen luottoreseptillä
Maku

Paistettava puolukka-juustokakku
Maku

Puolukka-valkosuklaakakku
Maku