Maku

Ruhtinaan torttu (Frystekake)

1 h 20 min
0
0

Ruhtinaan torttu (Frystekake)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 300 gmanteleita (kuorellinen)
  • 3 1/2 dltomusokeria
  • 4 kplvalkuaista
  • 2 tlvaniljasokeria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Vuoraa leivinpaperilla Ø noin 24 sentin irtopohjavuoka ja voitele vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Mittaa huoneenlämpöinen voi sekä kaikki muut pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja surauta taikina tasaiseksi. Ota taikinasta 2/3 ja painele se jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Kauli loppu taikinasta leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan päällä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy noin 2 sentin levyisiksi nauhoiksi. Nosta leikattu taikinalevy kylmään, mielellään pakastimeen.

Mittaa mantelit monitoimikoneen kulhoon ja jauha ne hienoksi. Lisää loput täytteen aineet ja surauta tasaiseksi. Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Ota leikatut nauhat kylmästä ja voitele ne vatkatulla munalla. Asettele nauhat ristikoksi täytteen päälle.

Paista ruhtinaan torttua noin 40 minuuttia, kunnes se on kauniisti ruskistunut.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä