Maku

Rucolapesto

5 min
{
Aktiivinen5 min
Passiivinen
Rucola sopii mainiosti pestoon. Manteleista tehdyn pestokastikkeen maku on miedompi kuin hassel- tai saksanpähkinäpeston.
GL
MU
0
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

  • 70 grucolaa
  • 6 kplaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dlmanteleita (tai pähkinöitä)
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Huuhdo ja kuivaa rucola.

Pane rucola, karkeasti silputut tomaatit, mantelit tai pähkinät, parmesaaniraaste ja valkosipuli teholeikkuriin tai monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä hetki.

Lisää öljy ja sitruunamehu koneen käydessä.

Mausta valmis pesto suolalla ja pippurilla.

Käytä pesto pastaan sekoitettuna, salaatinkastikkeena tai keiton mausteena.

Rucolasta tehty pesto on monitoimikastike, jota voi sekoittaa pastaan tai käyttää salaatinkastikkeena.

MITÄ PIDIT?
0