Maku

Sienisalaatti rouskuista

45 min
GL
KA
MU
0
0

Rouskuista tehty sienisalaatti on sieniruokien helppo ja herkullinen klassikko. Tällä ohjeella rouskusalaatti maistuu juuri siltä kuin kuuluukin!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (5 annosta)

Sienisalaatti rouskuista

  • 300 gsuolattuja sieniä (liotettuna, esim. rouskuja)
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlsmetanaa (tai ranskankermaa)
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Sienisalaatti rouskuista valmistuu näin:

  1. Silppua sienet ja kuorittu sipuli.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta se etikalla ja ripauksella sokeria. Lisää vaahtoon smetana tai ranskankerma, sienet ja sipuli.
  3. Mausta rouskusalaatti sokerilla, mustapippurilla ja tillillä.
  4. Anna rouskusalaatin maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös suosituimman sienisalaattimme resepti!

MITÄ PIDIT?
0