Maku

Sienisalaatti rouskuista

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Rouskuista tehty sienisalaatti on sieniruokien helppo ja herkullinen klassikko. Tällä ohjeella rouskusalaatti maistuu juuri siltä kuin kuuluukin!
GL
KA
MU
5
0
Julkaistu: 2.9.2014


Ainekset (5 annosta)

Sienisalaatti rouskuista

  • 300 gsuolattuja sieniä (liotettuna, esim. rouskuja)
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlsmetanaa (tai ranskankermaa)
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
Tulosta

Sienisalaatti rouskuista valmistuu näin:

  1. Silppua sienet ja kuorittu sipuli.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta se etikalla ja ripauksella sokeria. Lisää vaahtoon smetana tai ranskankerma, sienet ja sipuli.
  3. Mausta rouskusalaatti sokerilla, mustapippurilla ja tillillä.
  4. Anna rouskusalaatin maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös suosituimman sienisalaattimme resepti!

Kommentoi »