3,8(18)
Rouheinen näkkäri
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 35 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 1 h 30 min
18.2.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 palaa
1 1/2 dlkaurahiutaleita
1 dlruisjauhoja
1 dlauringonkukansiemeniä
1/3 dlvehnäleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
1/3 dlkauraleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
1/3 dlruisleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
1 dlseesaminsiemeniä
1/2 dlpellavansiemeniä
3 dlvettä
1 tlsuolaa

Sekoita kaikki näkkärin ainekset tasaiseksi. Anna taikinan levähtää 1/2 tuntia huoneenlämmössä.

Levitä taikina lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille ohueksi levyksi. Jaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi (murtuu paistamisen jälkeen siisteiksi paloiksi).

Paista 150 asteessa noin 1 tunti, kunnes näkkileipä on kuivan tuntuinen ja pinnaltaan rapea. Anna jäähtyä ja paloittele.

Rouheinen näkkäri säilyy tiiviissä rasiassa pitkään.

  • Voit tehdä kaksinkertaisen taikinan ja paistaa kaksi pellillistä kerralla uunin kiertoilmatoiminnolla.
7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.