Maku

Rouheinen näkkäri

1 h 35 min
3.9
7

Rouheinen näkkäri

KA
LA
MA
MU
7
3.9
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 1/3 dlvehnäleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  • 1/3 dlkauraleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  • 1/3 dlruisleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 1/2 dlpellavansiemeniä
  • 3 dlvettä
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sekoita kaikki näkkärin ainekset tasaiseksi. Anna taikinan levähtää 1/2 tuntia huoneenlämmössä.

Levitä taikina lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille ohueksi levyksi. Jaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi (murtuu paistamisen jälkeen siisteiksi paloiksi).

Paista 150 asteessa noin 1 tunti, kunnes näkkileipä on kuivan tuntuinen ja pinnaltaan rapea. Anna jäähtyä ja paloittele.

Rouheinen näkkäri säilyy tiiviissä rasiassa pitkään.

  • Voit tehdä kaksinkertaisen taikinan ja paistaa kaksi pellillistä kerralla uunin kiertoilmatoiminnolla.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä