Maku

Rouheinen näkkäri

1 h 35 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
1 h 30 min
KA
LA
MA
MU
3.8
7
Julkaistu: 18.2.2013


Ainekset (25 palaa)

  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 1/3 dlvehnäleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  • 1/3 dlkauraleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  • 1/3 dlruisleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 1/2 dlpellavansiemeniä
  • 3 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
Tulosta
Sekoita kaikki näkkärin ainekset tasaiseksi. Anna taikinan levähtää 1/2 tuntia huoneenlämmössä.
Levitä taikina lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille ohueksi levyksi. Jaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi (murtuu paistamisen jälkeen siisteiksi paloiksi).
Paista 150 asteessa noin 1 tunti, kunnes näkkileipä on kuivan tuntuinen ja pinnaltaan rapea. Anna jäähtyä ja paloittele.
Rouheinen näkkäri säilyy tiiviissä rasiassa pitkään.
  • Voit tehdä kaksinkertaisen taikinan ja paistaa kaksi pellillistä kerralla uunin kiertoilmatoiminnolla.
MITÄ PIDIT?
3.83
7 kommenttia