Maku

Rosvosiika

1 h
0
0

Rosvosiika

MU
GL
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gsiikaa
  • 1 rklsuolaa
  • 2 rklvoita

Lisäksi

  • voipaperia
  • sanomalehtiä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Avaa kalat ja poista sisälmykset. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

Ripottele kalojen pinnalle ja sisälle suolaa. Pane molempien kalojen vatsaan 1 ruokalusikallinen voita.

Kääri kalat yksitellen ensin tiukasti voipaperiin. Taittele paketti siten, että kala jää paketin sisälle kokonaan piiloon.

Kääri voipaperin päälle 4–6 arkkia läpimärkää sanomalehteä.

Kääri märän sanomalehden päälle tiiviisti noin 10 arkkia kuivaa sanomalehteä.

Nosta paketit tasaisen punaiselle hiillokselle tulipesään. Jos hiillos on kova, niin käännä paketit 15 minuutin kuluttua. Jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia. Miedommalla hiilloksella aloitettaessa rosvosiikapaketteja ei tarvitse kääntää, mutta kypsymisaikaa tulee pidentää.

Tarjoa rosvosiikan kanssa sienimuhennosta, savulohitahnaa, uunijuureksia, höyrytettyjä papuja ja kyssäkaaliraastetta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä