Maku

Rostockin lihapata

1 h 20 min
4.1
2

Rostockin lihapata

MU
2
4.1
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 gnaudanpaistia (kuutioituna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 dlvettä
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlkastikepohjaa (demi-glace)
  • 1 rkllihafondia
  • 125 gsmetanaa
  • 100 gmaustekurkkuja
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Ruskista lihakuutiot pannulla öljyssä kahdessa erässä. Lisää lopuksi sipulit ja anna kuullottua. Kumoa ainekset pieneen pataan.

Kaada pannulle lopuksi vesi, kiehauta ja kaada pataan. Lisää laakerinlehti ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti. Tarkista lihojen mureus.

Lisää kastikepohja ja fondi. Kuumenna, mutta älä keitä. Liuota lihapadan joukkoon smetana. Lisää kuutioitu maustekurkku ja tilli juuri ennen tarjoilua. Tarjoa Rostockin lihapata keitettyjen viljahelmien kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä