Maku

Rosolli à la Katisten kartano

20 min
4
0

Rosolli à la Katisten kartano

GL
KA
MU
0
4
Teksti Oula Hänninen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplpunajuurta
  • 2 kplsuolakurkkua
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlsmetanaa
  • 1 kplpunasalaattia eli punasikuria
  • 10 gmaustesilliä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori porkkanat ja punajuuret ja viipaloi ne terävällä veitsellä millimetrin ohuiksi.
Uppokeitä punajuuriviipaleet 170-asteisessa öljyssä rapeiksi sipseiksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
Pane porkkanaviipaleet ja revitty punasalaatti jääkylmään veteen.
Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi.
Vaahdota smetana ja kerma keskenään ja mausta vaahto kevyesti sillillä ja sen liemellä. Sekoita suolakurkkukuutiot smetanakerman joukkoon.
Pane smetanakermaseosta lasin pohjalle ja kokoa muista aineista lasiin kuvan tapaan ”rosolli”.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä