Maku

Rosolli-kinkkugratiini

35 min
0
0

Rosolli-kinkkugratiini

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gkinkkua
  • 600 grosollia
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri, esim. Cantadou)
  • 3/4 dlkevytmaitoa
  • 2 kplvalkuaista
  • 100 gjuustoa (raasteena)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Leikkaa kinkku kuutioiksi.

Sekoita keskenään kinkkukuutiot ja rosolli.

Notkista tuorejuusto maidolla, sekoita tasaiseksi.

Jaa kinkku-rosolliseos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle tuorejuustoseos. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita juustoraaste varovasti vaahdon joukkoon.

Nostele valkuaisvaahto vuoan pintaan ja paista rosolli-kinkkugratiinia 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

•Gratiini valmistuu joulun rosollin ja kinkun jämistä, myös ylijääneet juustonkannikat kannattaa raastaa ja käyttää kuorrutukseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä