Kotivinkki

Rosmariiniporo

0
0

Rosmariiniporo

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • rosmariininoksia
  • 500 gporon ulkofileetä (kalvotonta)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä/voita paistamiseen
  • 2 dlpunaviinikastiketta (esimerkiksi Demi glace)
  • 100 gmustaherukkahyytelöä
  • 3 rklmustaherukka tai karpalomehua
  • 2 rklriista- ja kantarellifondia
  • 1 dlvettä
  • ½ dlkevytranskankermaa
  • (maissitärkkelystä)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Hienonna rosmariini. Hiero suolaa, pippuria ja rosmariinia ulkofileen pintaan.

2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista filee nopeasti molemmilta puolilta. Siirrä filee uunivuokaan ja kypsennä sitä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jos käytät paistomittaria, kypsän fileen sisälämpötila on 56 astetta.

3. Sekoita punaviinikastike, mustaherukkahyytelö, mehu, fondi, vesi ja kevytranskankerma pannulla. Kuumenna kastike kiehuvaksi.

4. Suurusta kastike tarvittaessa ja tarjoa se poron kera. Tarjoa lisänä esimerkiksi puikulaperunoita.

Vinkki!

Osta: poron ulkofileetä, tuoretta rosmariinia, punaviinikastiketta, mustaherukkahyytelöä, mustaherukka- tai karpalomehua, riista- ja kantarellifondia, ranskankermaa, maissitärkkelystä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä