Maku

Rosmariini-vaniljamarinoidut luumut

24 h 10 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0

Upota luumut rosmariinimarinadiin ja unohda päiväksi jääkaappiin. Marinoidut luumut ovat ihana jälkiruoka, joka kaipaa rinnalleen vain vaniljakermajäätelön.
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (1 kpl)

  • 500 gluumuja
  • 3 1/2 dlvettä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 kplvaniljatankoa

Tee näin

24 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN24 h

Aloita rosmariini-vaniljamarinoidut luumut huuhtelemalla luumut. Puolita ne ja poista kivet. Siirrä puolikkaat puhtaaseen lasitölkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan (vetoisuus noin 1 l).

Mittaa vesi, sokeri ja rosmariini kattilaan. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet ja lisää sekä tanko että siemenet kattilaan.

Keitä lientä ilman kantta noin 5 minuuttia.

Kaada kuuma liemi tölkkiin luumujen päälle ja sulje kansi.

Anna marinoitujen luumujen tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään ja tarjoa esimerkiksi jäätelön kera.

MITÄ PIDIT?
0