Maku

Rosmariini-sitruunanyhtöpossu

0
0

Rosmariini-sitruunanyhtöpossu

Hauduta porsaan kassler meheväksi italialaiselle twistillä - sitruunan, rosmariini ja valkosipulin kanssa. Mukaan lorautetaan myös reilusti oliiviöljyä. Voit repiä murean lihan haarukalla nyhtöpossuksi ja tarjoilla sen vaikkapa polentan kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kgporsaan kassleria
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplfenkoli
  • 4 0salottisipulia
  • 1 kplvalkosipuli
  • 1 kplsitruuna
  • 4 kplrosmariinin oksaa
  • 4 dlkanalientä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Mausta pinta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna paistinpannulla loraus oliiviöljyä reilulla lämmöllä. Ruskista lihan molemmille puolille hyvä paistopinta parin minuutin ajan. 

Pilko fenkoli, kuoritut porkkanat ja salotit reiluiksi paloiksi. Levitä ne uunipadan pohjalle. Nosta liha vihannesten päälle. Kaada pataan kuuma kanaliemi.

Lisää pataan kuoritut valkosipulinkynnet, sitruunalohkot ja rosmariinin oksat. Hiero lihan pintaa sitruunalla ja lorauta päälle reilusti oliiviöljyä. Ripottele pinnalle lisää suolaa ja pippuria.

Peitä pata kannella ja nosta se uunin keskitasolle. Paista lihaa 125 asteisessa uunissa 3 1/2 tuntia. Nosta possu padasta. Revi liha kahdella haarukalla nyhtöpossuksi. Lusikoi päälle lientä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä