Maku

Rosmariini-perunasalaatti

2 h 20 min
3.89
0

Rosmariini-perunasalaatti

GL
KA
MU
0
3.89
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Rosmariininen kastike mehevöittää uusista perunoista, fetasta ja oliiveista sekoitetun salaatin. Tämän rosmariini-perunasalaatin voit huoletta valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä!

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 guutta perunaa
  • 300 gfetajuustoa (rasvaa 18 %) (öljyssä)
  • 1 kplomenaa
  • 2 dlkivettömiä oliiveja (kalamata)

Kastike

  • 1 dlruokaöljyä (juustopurkista)
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (puristettuna)
  • 1 rklsokeria
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsiksi.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

Viipaloi perunat ja kaada kastike päälle. Kääntele varovasti ja jätä maustumaan.

Valuta juustokuutiot. Kuori ja kuutioi omena. Kääntele juusto, omenat sekä oliivit perunasalaattiin. Anna maustua viileässä pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Tarjoa rosmariini-perunasalaatti sellaisenaan tuoreen maalaisleivän kera tai grillatun makkaran kaverina.

MITÄ PIDIT?
3.89