Maku

Rosetit

1 h 30 min
5
0

Rosetit

Rapeaa vappua! Testaa tänä vuonna herkullisia rosetteja, joiden maku muistuttaa tippaleipää, mutta valmistus on paljon helpompaa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 2 kplkananmunaa
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlmaitoa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja

Viimeistelyyn

  • 1 rkltomusokeria

Lisäksi

  • Paistamiseen noin 1 litra rypsiöljyä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Valmista perinteiset rosetit näin:

Vatkaa munat, sokeri ja suola kulhossa. Lisää maito ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.

Kuumenna öljy padassa tai laakeassa kattilassa 170–190-asteiseksi. Upota rosettirauta öljyyn ja anna sen kuumentua. Dippaa kuuma rauta taikinaan hetkeksi. Näin taikina tarttuu kunnolla rautaan.

Anna ylimääräisen taikinan valua pois ja upota rosettirauta taikinoineen öljyyn. Pidä rosettirautaa öljyssä upoksissa 2–3 minuuttia. Jos rosetti ei irtoa ja tipahda öljyyn, auta sitä hieman veitsellä.

Käännä rosetti hetkeksi toisinpäin, jotta se kypsyy tasaisesti.

Nosta valmiit rosetit valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria. Tarjoa siman kanssa.

Rosetit säilyvät hyvinä ja rapeina jopa neljä päivää, kunhan ne säilytetään kuivassa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä