Maku

Roseepaistettu peltopyy ja maa-artisokkasose

2 h
0
0

Roseepaistettu peltopyy ja maa-artisokkasose

MU
GL
0
0
Teksti Jaakko Nuutila
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gmetsälintua (peltopyy)
  • 2 kplsipulia (lohkottuna)
  • 1 kplporkkanaa (paloiteltuna)
  • 50 gpersiljaa
  • 2 rklvoita
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 12 kplhillosipuleita

Maa-artisokkasose

  • 300 gmaa-artisokkaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 3 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Leikkaa kolmesta pyystä rintalihat. Ruskista rangat ja kolme kokonaista lintua pannulla voissa ja nosta ne pataan.

Lisää hieman vettä, sipuli, porkkanapalat ja mausteet. Peitä kannella ja anna kypsyä noin tunnin verran, kunnes koivet irtoavat helposti ja linnut ovat kypsiä.

Siivilöi liemi ja keitä sitä kokoon. Mausta liemi suolalla. Irrota jäähtyneistä padassa kypsennetyistä linnuista rintalihat ja koivet.

Kuutioi porkkanat sekä palsternakka. Keitä juurekset kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Leikkaa maa-artisokat kuutioiksi ja hauduta maidossa kypsäksi. Soseuta siivilän läpi ja mausta voilla, suolalla ja valkopippurilla.

Paista kuutioidut porkkanat ja palsternakka sekä hillosipulit voissa.

Paista raa’at pyynrinnat pannulla voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jätä rinnat sisältä puolikypsiksi.

Vatkaa liemen joukkoon hieman voita. Lämmitä koivet ja kypsät rinnat.

Leikkaa kypsät sekä roseepaistetut peltopyyn rintapalat viipaleiksi ja tarjoa paistettujen juureskuutioiden, maa-artisokkasoseen ja liemen kanssa.
Trajoa roseepaistetut peltopyyt ja maa-artisokkasose sydäntalven pääruokana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä