Maku

Roquefortilla täytetyt broilerinrinnat

50 min
3.9
0

Roquefortilla täytetyt broilerinrinnat

GL
MU
0
3.9
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 100 gpinaattia
  • 2/3 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 600 gmaustamattomia broilerinfileitä (4 kpl)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (roquefort)
  • 1 1/2 rklvoita
  • 1 1/2 rklrypsiöljyä

Yrtti-voikastike

  • 75 gvoita
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Kuullota sipulit paistinpannulla öljyssä. Lisää huuhdottu ja kuivattu pinaatti. Paista pari minuuttia, kunnes pinaatti kutistuu. Mausta seos timjamilla ja mustapippurilla. Jäähdytä.

Leikkaa rintafileet taskuiksi terävällä veitsellä fileen sivusta. Suolaa ja pippuroi lihat päältä ja sisältä kevyesti.

Täytä rintafileet pinaattipaistoksella ja murustetulla juustolla. Kiinnitä muutamalla cocktailtikulla.

Ruskista broilerinfileet kuumalla paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa.

Nosta fileet uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes liha on kypsää.

Valmista yrtti-voikastike. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää valkosipuli, lehtipersilja ja mustapippuri. Anna juuri ja juuri kiehahtaa.

Poista rintafileistä kiinnitystikut. Tarjoa roquefortilla täytetyt broilerinrinnat yrtti-voikastikkeen, keitetyn riisin ja paistettujen kasvisten, esimerkiksi ratatouillen, kera.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä