Roquefort-etanat

25 min
4.6
10

Roquefort-etanat

MU
GL
10
4.6
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 250 getanoita
  • 1/2 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Roquefort)
  • 75 gvoita
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 4 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 min

Huuhtele etanat (noin 30 kpl) kylmällä vedellä siivilässä ja kuivaa ne talouspaperiin.

Kuullota sipulisilput voissa paistinpannulla. Lisää etanat sekä viini. Keitä, kunnes viini on haihtunut eli noin 5 minuuttia.

Sekoita kulhossa homejuusto, pehmeä voi ja persiljasilppu tasaiseksi tahnaksi. Mausta sitruunankuorella ja myllystä rouhitulla pippurilla.

Nosta etanat etanapannujen koloihin ja täytä kolot homejuustovoilla. Kuumenna 250-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan eli kunnes täyte alkaa kiehua.

Anna roquefort-etanoiden jäähtyä hetken. Tarjoa roquefort-etanat rapean patongin kera.

•Jos etanoita on purkissa epätasamäärä, pane pienimpiä pari kappaletta samaan koloon.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä