Maku

Roquefort-etanat

25 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
5 min
MU
GL
4.4
10
Julkaistu 31.12.2006


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 250 getanoita
  • 1/2 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Roquefort)
  • 75 gvoita
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 4 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Huuhtele etanat (noin 30 kpl) kylmällä vedellä siivilässä ja kuivaa ne talouspaperiin.

Kuullota sipulisilput voissa paistinpannulla. Lisää etanat sekä viini. Keitä, kunnes viini on haihtunut eli noin 5 minuuttia.

Sekoita kulhossa homejuusto, pehmeä voi ja persiljasilppu tasaiseksi tahnaksi. Mausta sitruunankuorella ja myllystä rouhitulla pippurilla.

Nosta etanat etanapannujen koloihin ja täytä kolot homejuustovoilla. Kuumenna 250-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan eli kunnes täyte alkaa kiehua.

Anna roquefort-etanoiden jäähtyä hetken. Tarjoa roquefort-etanat rapean patongin kera.

•Jos etanoita on purkissa epätasamäärä, pane pienimpiä pari kappaletta samaan koloon.

10 kommenttia