Reseptin ainekset 5 annosta
250 getanoita
1/2 kplsipulia
1 rklvoita
1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
2 dlkuivaa valkoviiniä
100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Roquefort)
75 gvoita
1 tlsitruunankuoriraastetta
4 rklpersiljaa (hienonnettuna)
1/2 tlmustapippuria
Huuhtele etanat (noin 30 kpl) kylmällä vedellä siivilässä ja kuivaa ne talouspaperiin.
Kuullota sipulisilput voissa paistinpannulla. Lisää etanat sekä viini. Keitä, kunnes viini on haihtunut eli noin 5 minuuttia.
Sekoita kulhossa homejuusto, pehmeä voi ja persiljasilppu tasaiseksi tahnaksi. Mausta sitruunankuorella ja myllystä rouhitulla pippurilla.
Nosta etanat etanapannujen koloihin ja täytä kolot homejuustovoilla. Kuumenna 250-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan eli kunnes täyte alkaa kiehua.
Anna roquefort-etanoiden jäähtyä hetken. Tarjoa roquefort-etanat rapean patongin kera.
•Jos etanoita on purkissa epätasamäärä, pane pienimpiä pari kappaletta samaan koloon.