Rommiruukku

336 h 5 min
3.3
0

Rommiruukku

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.3
Teksti Midi Vuorela
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 1000 gmarjoja
  • 6 dlsokeria
  • 5 dlrommia

Tee näin

336 h 5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN336 h

Kokoa rommiruukku sadon valmistumisen mukaan. Levitä marjoja ja sokeria kerroksittain lasi- tai keramiikkapurkkiin. Kaada päälle rommia niin paljon, että marjat peittyvät. Nosta kevyt paino päälle ja peitä purkki. Lisää marjoja, sokeria ja rommia sadon kypsymisen myötä. Säilytä ruukku koko ajan viileässä.

Rommiruukku on parhaimmillaan 2–4 viikon kuluttua viimeisestä lisäyksestä. Siivilöi liemi ja tarjoa se liköörin tapaan herkuttelujuomana. Nauti marjat jälkiruokana kerma- tai vaniljakastikevaahdon kanssa tai tarjoa ne jäätelön kanssa.

Muista, että marjoihin on imeytynyt alkoholia, älä siis tarjoa niitä absolutisteille, lapsille tai nuorisolle.

•Rommiruukun voit valmistaa talvella pakastemarjoista ja kaupan hedelmistä.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä