Kotivinkki

Rommirusina-suklaakakku

5
0

Rommirusina-suklaakakku

Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Pia Inberg
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 dlrusinoita
  • ¾ dlrommia tai brandyä
  • 300 gvoita
  • 5 dlsokeria
  • 2 dlkaakaojauhetta
  • 5luomukananmunaa
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 250 gvalkosuklaata
  • 1 dlsaksanpähkinöitä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita rusinat ja alkoholi. Anna rusinoiden marinoitua vähintään vuorokauden.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

3. Sekoita vehnäjauhot taikinan joukkoon. Raasta suklaa ja lisää se taikinaan. Sekoita lopuksi rommirusinat ja pähkinät joukkoon.

4. Vuoraa reunallinen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa keskiritilätasolla 175 asteessa 25–35 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kakku on valmis, kun taikina ei enää tartu tikkuun.

5. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä