Maku

Rommimummot (Rummikook)

13 h 30 min
0
0

Rommimummot (Rummikook)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 1 1/2 dlrasvatonta maitoa
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 125 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja

Mummon hömpsy

  • 2 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklrommia

Tee näin

13 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN13 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri, munat ja pehmeä voi. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita tasainen, löysähkö taikina. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksikertaiseksi.

Voitele ja jauhota pienet kahvikupit tai leivosvuoat huolellisesti. Kuvan kahvikupit ovat vetoisuudeltaan 1 1/2 dl. Täytä kupit taikinalla vain puolilleen. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Anna mummojen kohota, kunnes taikina hipoo kuppien yläreunaa.

Paista mummoja noin 15 minuuttia uunin alatasolla, kunnes ne ovat kauniisti ruskettuneita. Anna leivonnaisten jäähtyä vuoissaan ja keitä sillä välin mummon hömpsy.

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä, lisää rommi ja anna seoksen jäähtyä.

Kumoa mummot varovasti vuoistaan keittiöpyyhkeen päälle. Kierrä tarvittaessa pientä veistä kupin reunoilla ja halutessasi huuhtaise ja kuivaa vuoat. Tasaa rommiliemi vuokien pohjalle ja nosta mummot varovasti takaisin vuokiinsa. Anna rommimummojen vetäytyä seuraavaan päivään viileässä. Siivilöi ennen tarjoilua rommimummojen pintaan tomusokeria.

•Mummopullien seuraksi sopii kuohkea vaniljavaahto.

•Älä käytä leivosvuokina kaikkein arvokkaimpia ja hauraimpia kahvikuppejasi rikkoutumisvaaran takia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä