Ruoka
Maku

Rommihedelmät

45 min
0
0

Rommihedelmät

GL
KA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos
Rommihedelmät on helposti ja nopeasti valmistuva jälkiruoka aikuiseen makuun. Jälkiruoka sopii niin vegaanille kuin keliaakikollekin.

Ainekset (4 annosta)

  • 2–3mandariinia
  • 2omenaa
  • 2päärynää
  • ¼ ananasta
  • 1 dlrommia
  • ½ dlsokeria
  • ½ dlpähkinöitä
  • 8vegaanista piparkakkua (esim. Semper)
  • ½ prk (à 2 dl)vaahtoutuvaa vegaanista tuotetta (esim. Planti kauravispi)
  • 2 rklfariinisokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuori mandariinit ja leikkaa ne kalvottomiksi. Poista omenoista ja päärynöistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Paloittele hedelmäliha.

Mittaa sokeri ja rommi kattilaan. Kuumenna sekoitellen. Kun sokeri on liuennut ja seos kiehunut muutaman minuutin, ota kattila pois liedeltä ja nosta hedelmät kattilaan. Anna hedelmien maustua rommisiirapissa noin 15 minuuttia. Kääntele välillä, jotta hedelmät maustuvat tasaisesti.

Rouhi pähkinöitä veitsellä leikkuulaudan päällä. Paahda rouhe kuivalla, kuumalla pannulla. Murustele piparkakut. Lisää kauravispiin fariinisokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Jaa rommihedelmät annosmaljoihin ja lusikoi hiukan rommia päälle. Lisää annokseen pähkinöitä ja piparkakkumurua. Viimeistele annokset kauravaahdolla.

MITÄ PIDIT?
0