Maku

Rommi-luumutryffelit

24 h 30 min
MU
GL
4
1


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen, Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (50 kpl)

  • 50 gkuivattuja luumuja (silputtuna)
  • 3 rklrommia
  • 200 gtummaa suklaata
  • 100 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplkeltuaista

Kuorrute

  • 3 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 dlsokeria

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Rommi-luumutryffelit valmistuvat näin:

  1. Kaada luumujen päälle rommi, peitä ja anna maustua yön yli.
  2. Paloittele suklaa ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunens suklaa liukenee.
  3. Kumoa suklaaseos kulhoon ja anna jäähtyä vähän. Vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri sekä keltuainen. Sekoita lopuksi mukaan luumu-rommiseos.
  4. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Ota teelusikalla nokareita ja pyörittele niistä kämmenien välissä palloja.
  5. Sekoita lautasella appelsiinin kuoriraaste ja sokeri. Kierittele suklaapallot seoksessa ja nosta tarjoiluastialle.
  6. Säilytä peitettynä viileässä.
MITÄ PIDIT?
4