Risotto kukkakaalista
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Maailman paras korvikerisotto kokataan tämän hetken trendikasviksesta, kukkakaalista ja maustetaan ihanaksi yrteillä ja parmesaanilla.
GL
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.7.2015

Risotto kukkakaalista
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 30 ghasselpähkinöitä
- 600 gkukkakaalia (1 iso)
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklvoita
- 3 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
- 3 rkltuoretta minttua (silputtuna)
- 50 gparmesaanijuustoa
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Paahda pähkinöitä paistinpannulla muutaman minuutin ajan keskilämmöllä ilman rasvaa. Rouhi pähkinät karkeaksi.
Paloittele kukkakali ja jauha palat karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Voit myös hienontaa kukkakaalin veitsellä hakkaamalla.
Kuumenna öljyä isolla paistinpannulla tai paistokasarissa. Paista kukkakaalirouhetta sekoitellen kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia.
Murskaa sekaan valkosipuli ja lisää voi. Jatka paistamista, kunnes voi sulaa ja rouhe on kuumaa, mutta napakkaa rakenteeltaan.
Lisää yrtit, raastettu parmesaani, suola ja mustapippuri. Koristele pähkinöillä.