Maku

Risotto kukkakaalista

20 min
3.8
1

Risotto kukkakaalista

GL
MU
1
3.8
Maailman paras korvikerisotto kokataan tämän hetken trendikasviksesta, kukkakaalista ja maustetaan ihanaksi yrteillä ja parmesaanilla.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 30 ghasselpähkinöitä
  • 600 gkukkakaalia (1 iso)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 3 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 3 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 50 gparmesaanijuustoa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Paahda pähkinöitä paistinpannulla muutaman minuutin ajan keskilämmöllä ilman rasvaa. Rouhi pähkinät karkeaksi.

Paloittele kukkakali ja jauha palat karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Voit myös hienontaa kukkakaalin veitsellä hakkaamalla.

Kuumenna öljyä isolla paistinpannulla tai paistokasarissa. Paista kukkakaalirouhetta sekoitellen kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia.

Murskaa sekaan valkosipuli ja lisää voi. Jatka paistamista, kunnes voi sulaa ja rouhe on kuumaa, mutta napakkaa rakenteeltaan. 

Lisää yrtit, raastettu parmesaani, suola ja mustapippuri. Koristele pähkinöillä.  

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä