Maku

Riistavorsmakkia ja hapanleipäsmetanaa

10 h 15 min
0
0

Riistavorsmakkia ja hapanleipäsmetanaa

MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 300 glampaan jauhelihaa
  • 300 griistakäristyslihaa
  • 10 kplvalkosipulinkynttä
  • 125 ganjovista

Hapanleipäsmetana

  • 200 gsmetanaa
  • 5 kplruissihtileipäviipaletta (hienonnettuna)
  • 75 gpersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 5 kplsuolakurkkua

Tee näin

10 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 h

Keitä lihoja, valkosipulinkynsiä ja anjovista vähintään 10 tuntia kattilassa reilussa vesimäärässä hiljaisella tulella. Soseuta sen jälkeen keitto tasaiseksi. Jos vorsmakki jää liian paksuksi, lisää lihalientä.
Valmista hapanleipäsmetana. Vatkaa smetana hieman kiinteämmäksi vispilällä. Lisää hienonnettu leipä, silputtu persilja ja mausteet. Sekoita hyvin.
Asettele pikkulautasille reilu lusikallinen vorsmakkia ja lusikallinen smetanaa. Tarjoa niiden kanssa suolakurkkuja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä