Maku

Riistaliemi

8 h 35 min
0
0

Riistaliemi

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4000 gmetsälintua (metson-, teerin- tai riekon rankoja)
  • 8 kpllaakerinlehteä
  • 5 rkltuoretta timjamia
  • 2 rklvalkopippuria (kokonaisia)
  • 2 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 500 gjuuriselleriä
  • 500 gpalsternakkaa
  • 800 gsalottisipulia
  • 2 dlkonjakkia
  • 1 rklsuolaa

Tee näin

8 h 35 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN8 h 30 min

Paahda rankoja 160 asteessa noin 2 tuntia tai niin kauan, kunnes ne saavat kauniin tumman värin. Jäähdytä rangat.
Laita rangat isoon kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä niin, että rangat peittyvät reilusti.
Lisää mausteet ja yrtit. Keitä rankoja noin 5 tuntia miedolla lämmöllä.
Paahda esikäsiteltyjä juureksia 160 asteessa noin tunnin ajan.
Lisää juurespalat kattilaan ja keitä vielä tunti.
Siivilöi liemi.
Keitä lientä kasaan, niin että jäljelle jää noin puolet liemestä. Mausta liemi konjakilla ja suolalla.
Tarjoa kuumaa lientä alkupalana kuksasta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä